Geïnteresseerd in Pilates of Total Body workout? Bekijk snel onze MeerFit site.

Wat is de DIN-norm 33961-5

Het Duitse Instituut voor Normering heeft de norm uitgegeven om meer duidelijkheid te scheppen rondom EMS-training, welke wordt ingezet tijdens Miha Bodytec. De norm richt zich op het optimaliseren van de veiligheid en technieken om een zo optimaal resultaat te boeken.

In de DIN-norm staan veiligheid, verantwoord ondernemen en efficiënt trainen centraal. De richtlijnen geven onder meer duidelijkheid over waar het toestel aan zou moeten voldoen, over de intensiteit van de training en de rustperioden tussen de EMS-trainingssessies. Net als het ‘Safety first’ document (in 2017 is er een onafhankelijk onderzoek uitgevoerd door deskundigen. Uit dit onderzoek is het ‘Safety First’ document ontstaan) schrijft de DIN-norm voor dat een training altijd onder begeleiding van een gecertificeerde trainer moet plaatsvinden en dat er maximaal twee personen tegelijk worden getraind door een trainer. Dat houdt in dat volgens de net gepresenteerde DIN-norm EMS-training niet geschikt is om aan te bieden als groepsles waarbij de aandacht van een trainer verdeelt is over meer dan 2 klanten.

Als extra kwaliteitsnorm zijn de miha bodytec toestellen conform klasse type IIA geproduceerd, welke de richtlijnen voor medische toestellen omvatten. Voor medische instellingen is er zelfs een medisch certificaat beschikbaar. Het valt op dat ook niet-medische instellingen dit erg op prijs stellen en dat ze willen ondernemen met medisch gecertifieerde toestellen.

din-standaard.jpg